מתכון

סלט כרוביות צלויות וברוקולי עם סלסה ורדה

דצמבר 2018
3 דירוגים
סלט כרובית וברוקולי עם סלסלה ורדה של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטייליניג: אנטולי מיכאלו
סלט כרובית וברוקולי עם סלסלה ורדה של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטייליניג: אנטולי מיכאלו

סלסה ורדה היא מעין פסטו של עשבי תיבול המשמש במגוון מנות במטבח האיטלקי

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ל-4 מנות

לסלסה ורדה

ל"חמאת" קשיו

ל-4 מנות

לסלסה ורדה

ל"חמאת" קשיו

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

פרחי הכרובית והברוקולי

1

מניחים את פרחי הכרובית בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל גרוס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-8-10 דקות. חולטים בסיר עם מים ומלח את פרחי הברוקולי ל-20 שניות ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

2

חולטים בסיר עם מים ומלח את פרחי הברוקולי ל-20 שניות ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

3

פורסים את בצל השאלוט לטבעות דקיקות.

סלסה

4

מניחים את כל עשבי התיבול ואת שיני השום במעבד מזון וטוחנים עד קבלת מחית דקה. מזליפים את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. אפשר לשמור במקרר למשך 4 ימים.

"חמאת" קשיו

5

מניחים את אגוזי הקשיו במעבד מזון וטוחנים לאבקה. מזליפים מעל מים קרים מאוד עד קבלת מרקם חמאתי וחלק. מתבלים במעט חומץ בן יין לבן ומלח.

הגשה

6

מניחים בקערה את פרחי הכרובית הצלויים, פרחי הברוקולי החלוטים וטבעות השאלוט הדקיקות. מוסיפים 3 כפות סלסה ורדה ומערבבים הכל בעדינות בידיים בתנועה מעגלית מלמטה למעלה כדי לא לשבור את הפרחים. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל הסלט את אגוזי הלוז הקלויים.