מתכון

סלט כרוב אדום חם עם תפוחים, ציפורן ומוסקט

פברואר 2019
2 דירוגים
סלט כרוב אדום חם עם תפוחים, ציפורן ומוסקט של תום פרנץ. צילום: אפיק גבאי
סלט כרוב אדום חם עם תפוחים, ציפורן ומוסקט של תום פרנץ. צילום: אפיק גבאי

תבשיל קלאסי מהמטבח הבווארי. כאן הוא משודרג אותו לסלט חם וטעים שעומד בפני עצמו ולא רק כתוספת

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסירים את העלים החיצוניים של הכרוב ומסלקים את הליבה הקשה. פורסים את הכרוב לרצועות דקות (אפשר גם במעבד מזון).

2

ממסים את המחמאה או השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הכרוב והבצל האדום כ-5 דקות. מוסיפים את יתר המצרכים, פרט לתפוחים. מכסים ומבשלים על אש קטנה 15-20 דקות.

3

מוסיפים את התפוחים, מערבבים, מכסים ומבשלים 40 דקות נוספות או פחות - רק עד התרככות התפוחים. מדי פעם בוחשים ומוודאים שיש עדיין מעט נוזלים בסיר. אם צריך, מוסיפים קצת מים.

להגשה

4

טועמים ומתקנים תיבול בסוכר, מלח או פלפל. מגישים חם או בטמפרטורת החדר, כמנה עיקרית בפני עצמה או כתוספת ירק טעימה ובריאה.