בתור ילד שגדל בבית מרוקאי מסורתי, שמשתמש בבישול בהמון ירוקים טריים, כרשה היא מהירקות המועדפים עליי. אם מאמצים גישה יצירתית, אפשר לעשות איתה המון דברים. כרשה צלויה חמצמצה עם שפע עשבי תיבול ואגוזים מתובלים מרעננת ארוחה מסורתית כבדה.
למתכון האגוזים המתובלים של אורן אסידו
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לכרשה
להרכבה
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מכינים את הכרשה
2
מסדרים כרשות בתבנית עם החתך כלפי מעלה, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. מכסים את התבנית בנייר אפייה וברדיד אלומיניום ואופים 25־30 דקות לריכוך. מעלים את חום התנור ל־220 מעלות, מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות להשחמה.
מרכיבים את המנה
3
מניחים את הכרשה בצלחת הגשה, מפזרים מעל תערובת עלים ומעל את תערובת האגוזים. מתבלים במלח ים ומיץ לימון ומגישים.