מתכון

סלט מלפפונים, פאקוסים וחרושים

יולי 2020
סלט מלפפונים של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220
סלט מלפפונים של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220

אפשר להכין את הסלט עם חיטה ולאבנה ביתית מעושנת, להשתמש בלאבנה רגילה וחיטה מעושנת (פריקה) או לוותר על הלאבנה והדגנים לגמרי.

השנה הפאקוס והחרוש הפכו לנגישים מתמיד – כבר לא צריך לחפש אותם בשווקים בערים ערביות, הם מחכים ביותר ויותר שווקים וירקניות.

כך תכינו בבית לאבנה מעושנת

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לחיטה

לסלט

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים מים ומלח לרתיחה בסיר בינוני. מוסיפים חיטה ומבשלים מעל להבה בינונית 40-30 דקות, עד שהחיטה רכה ותפוחה. אם מכינים פריקה, מבשלים רק 25 דקות. מצננים.

2

מכינים סלט: מערבבים את כל חומרי הסלט בקערת ערבוב.

3

מסדרים ומגישים: מורחים לאבנה בתחתית צלחת הגשה, מפזרים חיטה / פריקה, מתבלים בקורט מלח, קורט פלפל שחור ומזלפים שמן זית. מניחים את הסלט מעל החיטה ומגישים.