מתכון

סלט מנגו ושקדים חריפים

סלט שמח ורענן עם מיטב חומרי הגלם העונתיים

3,926 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
סלט מנגו ושקדים של כרמית אלקיים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
סלט מנגו ושקדים של כרמית אלקיים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשקדים חריפים

לסלט

לרוטב

אופן ההכנה

השקדים החריפים

1

טורפים את החלבון במטרפה ידנית עד שהמרקם מוקצף. מוסיפים את המייפל ומערבבים. מוזגים את התערובת על השקדים ומערבבים עד שהם מצופים היטב.

2

מערבבים את הפפריקה, הצ'ילי והמלח, שופכים על השקדים ומערבבים עד שהם מצופים היטב.

3

מניחים את השקדים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל־120 מעלות. מערבבים בתבנית כל 10 דקות. מוציאים מהתנור, מערבבים ומצננים. מאחסנים בצנצנת זכוכית אטומה.

הסלט

4

מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת.

5

מניחים בקערה את הרוקט, הבזיליקום והנבטוטים ומערבבים. מפזרים את המנגו, הבצל, העגבנייה והגבינה. יוצקים את הרוטב ומקפיצים קלות. מפזרים את השקדים החריפים ומקשטים בעלי המיקרו. מעבירים לצלחת הגשה שטוחה.