מתכון

סלט עדשים על יוגורט עיזים

מרץ 2020
2 דירוגים
סלט עדשים על יוגורט עיזים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סלט עדשים על יוגורט עיזים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

הסלט הזה עשיר מאוד בטעמים והוא נורא כיפי גם כמנה ראשונה וגם כתוספת לדג או בשר צלויים ביום לוהט

*שימו לב יש להשרות את העדשים 6 שעות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מבשלים עדשים בשפע מים רותחים כ־20 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מסננים.

2

במקביל מניחים חצילים בתבנית. מברישים רצועות חצילים בשמן זית, בוזקים מעט מלח ומפזרים עלי זעתר יבשים. מעבירים לתנור ואופים את החצילים כ־15 דקות להשחמה.

3

מערבבים חצילים, עדשים, ירוקים, שורש סלרי, מלח, פלפל, שמן זית, לימון דבש ענבים בקערה רחבה.

4

יוצקים יוגורט על צלחת הגשה ומשטחים מעט בעזרת כף. מניחים מעל את הסלט ומגישים.