מתכון

סלט פירות עם פתיתי שלג שמפניה

פברואר 2020
1 דירוגים
סלט פירות עם פתיתי שלג שמפניה של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
סלט פירות עם פתיתי שלג שמפניה של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

סלט הפירות שוחה במשרה מבושמת של הדרים, ג’ינג’ר ווניל. לצידו משתכשכות קוביות של גרניטה שמפניה, שמצננת אותו ומוסיפה שיק

בוחרים בפירות בצבעים ובמרקמים שונים וחותכים אותם בסמוך להגשה.

שימו לב – ההכנה אמנם זריזה, אך הגרניטה זקוקה ללילה צינון לפחות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לגרניטה שמפניה

למשרה

לסלט פירות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הגרניטה

1

מבשלים סוכר, מקל וניל ומים 4-3 דקות בסיר קטן על להבה גבוהה עד שהסוכר מתמוסס והמים מגיעים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 10-8 דקות עד שמתקבל סירופ צמיגי. מסננים, מצננים ומעבירים לקערה.

2

יוצקים פנימה קאווה, מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ללילה לפחות ועדיף ליומיים. אפשר גם להקפיא את הגרניטה במגשי קרח אם רוצים קוביות אחידות.

מכינים את המשרה

3

מחממים מים בסיר קטן על להבה בינונית, מוסיפים סוכר ומערבבים דקה או שתיים עד שהסוכר מתמוסס. מוסיפים קליפות תפוז ולימון, ג’ינג’ר ווניל ומביאים לרתיחה.

4

מסירים מהכיריים ומוסיפים נקטר, מיץ לימון ובזיליקום. מכסים ומניחים ל-5 דקות. שולפים את הבזיליקום ומצננים לטמפ’ החדר.

מכינים את סלט הפירות ומגישים

5

מערבבים את כל הפירות בקערה. מחלקים את סלט הפירות לכלי הגשה אישיים ויוצקים מהמשרה לכל כלי. מפוררים מעל מהגרניטה בעזרת סכין או מזלג.