מתכון

סלט קינואה עם תפוחים, שומר ושרוויל בקרם שומר

דצמבר 2019
2 דירוגים
סלט קינואה עם תפוחים, שומר ושרוויל בקרם שומר של מושיקו גמליאלי. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
סלט קינואה עם תפוחים, שומר ושרוויל בקרם שומר של מושיקו גמליאלי. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

סלט חורפי עם טעמי אדמה שמגיעים מהקינואה, אבל גם המון רעננות שעליה אחראים קרם שומר ירוק ורוטב סיטרונט - רוטב על בסיס הדרים

השרוויל מגיע מהמטבח הצרפתי וטעמו הוא הכלאה בין פטרוזיליה לטרגון.

סיטרונט הוא רוטב רענן על בסיס הדרים (ולא על בסיס חומץ כמו הוויניגרט), שמתאים לסלטים מבוססי ירקות שורש ולירקות מבושלים כמו ברוקולי, ארטישוק ירושלמי או זוקיני. לסיטרונט אין מרקם אחיד כמו לוויניגרט וצריך לנער אותו לפני ההגשה.

כך מכינים 450 מ"ל סיטרונט: מנערים בצנצנת 50 מ"ל מיץ לימון, 50 מ"ל מיץ ליים, 50 מ"ל מיץ תפוזים, 200 מ"ל שמן קנולה, 100 מ"ל שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס לקבלת מעין ויניגרט שבור.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם שומר

לסלט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים קרם שומר

1

חוצים פקעות שומר ופורסים לפרוסות אחידות בעובי 1/2 ס"מ.

2

מחממים סיר רחב, מוסיפים שמן קנולה, שומר ושום ומטגנים כ-5 דקות על להבה גבוהה ותוך כדי ערבוב עד שהם מזיעים. מתבלים במלח ופלפל.

3

יוצקים ציר עוף עד גובה 3-2 ס"מ מעל הירקות ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים כ-40 דקות עד שהשומר רך. מסננים ושומרים את נוזלי הבישול.

4

מכינים קערה עם מי קרח. חולטים פטרוזיליה 10 שניות בשפע מים רותחים ומעבירים מייד לקערת מי הקרח.

5

מניחים את השומר המבושל והפטרוזיליה החלוטה בבלנדר או במעבד מזון ומוסיפים את נוזלי בישול השומר, כך שיגיעו עד מחצית גובה הירקות. טוחנים במהירות גבוהה ותוך כדי שמזלפים פנימה שמן זית. עוצרים כשמגיעים למחית חלקה וירוקה במרקם של גרבר.

6

מסננים דרך מסננת דקת חורים ומתקנים תיבול. הקרם נשמר בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים (הוא יאבד מצבעו הירוק במהלכם).

7

מבשלים קינואה וחולטים שעועית: מניחים קינואה במסננת ושוטפים תחת זרם מים כדקה. מעבירים לסיר ומכסים במים בגובה 1 ס"מ מעל הקינואה. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ- 20 דקות עד שהקינואה רכה ומתחילה להתבקע (כך שנחשפת נקודה לבנה במרכז הגרגיר). במהלך הבישול אם רואים שהנוזלים כבר לא מכסים את הקינואה, מוסיפים מים רותחים לכיסוי. מסננים ושוטפים במי ברז דקה או שתיים לצינון ועצירת הבישול.

8

מכינים קערה עם מי קרח. מביאים שפע מים לרתיחה, חולטים שעועית ירוקה כ- 10 שניות במים הרותחים (עדיין על האש) ומעבירים מייד לקערת מי הקרח. חותכים את השעועית לפרוסות דקיקות.

מרכיבים את המנה ומגישים

9

מערבבים את הקינואה והשעועית בקערה רחבה עם שומר, תפוח, פטרוזיליה ושרוויל ומתבלים בסיטרונט. מניחים קרם שומר בצלחת הגשה רחבה ומעליו מניחים את הסלט.