מתכון

סלט קצוץ וכבוש עם קרוטוני דואה

פברואר 2020
1 דירוגים
סלט קצוץ וכבוש עם קרוטוני דואה של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב
סלט קצוץ וכבוש עם קרוטוני דואה של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב

הסלט הזה מנצל את הטריות של השוק עם הטעם המיוחד של ירקות כבושים

הכבישה פה היא קצרה, כך שאפשר להכין את המנה במהירות יחסית. הקרוטונים מתובלים בדואה שמשלבת תבלינים מכל העולם ומייצגת את העושר של השוק.

*שימו לב: הירקות צריכים בין חצי שעה לשעתיים כבישה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט

לקרוטוני דואה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את מרכיבי הסלט מלבד מלפפונים, עגבנייה ושמן זית, ומשהים בטמפרטורת החדר חצי שעה לפחות ועד שעתיים.

מכינים קרוטונים

2

מחממים תנור ל־170 מעלות. כותשים או טוחנים שקדים, כמון, זרעי כוסברה, זעתר, שומשום ומלח עד לקבלת תערובת במרקם פירורי לחם.

3

מערבבים קוביות לחם עם תערובת התבלינים ושמן זית עד שהן מצופות היטב. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־10 דקות תוך ערבוב כל 3 דקות עד שהקרוטונים פריכים וזהובים. מוציאים מהתנור ומצננים. מתבלים במלח ופלפל שחור.

מרכיבים

4

לאחר שהסלט ישב במיציו, מוסיפים מלפפונים, עגבנייה ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מגישים עם הקרוטונים.