בין הסמבוסקים הלוהטים כיף לפזר גם גושי גבינה כחולה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרביכה
לבצק
למלית
לטיגון
להגשה
למטבל איירן איראני
אופן ההכנה
מכינים את הרביכה
1
מרתיחים מים ושמן, מנמיכים להבה לבינונית־נמוכה, מוסיפים 2 סוגי קמח ומלח, מבשלים תוך ערבוב נמרץ 5 דקות, מסירים מהלהבה, מצננים מעט ומעבירים למשטח עבודה. מעבדים במהירות ביד ליצירת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים את הבצק
2
מוציאים את הרביכה מהמקרר ומעבירים לקערת המיקסר. מעבדים 1/2 דקה עם וו הלישה, מוסיפים חלמון וקמח ומעבדים להטמעה ועד שמתקבל בצק יציב.
3
מרדדים את הבצק במכונת פסטה או במערוך ליריעה בעובי 2 מ"מ. קורצים מיריעת הבצק עיגולים בקוטר של 10 ס"מ. את הבצק אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור במקרר, מוציאים מהמקרר כ־20 דקות לפני הרידוד.
מכינים את המלית
4
טורפים חלמונים וביצה, מפוררים פנימה ריקוטה, מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים לתערובת אחידה.
ממלאים את הסמבוסק ומטגנים
5
מניחים על כל עיגול בצק כף מהמלית, מברישים את שולי העיגול עם האצבע במעט מים, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים את השוליים.
6
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר עמוק ורחב, מטגנים 2־ 3 סמבוסקים (תלוי בגודל הסיר – הקפידו לא לטגן בצפיפות) ½1 דקות מכל צד (הופכים בעזרת כף מחוררת). מעבירים את הסמבוסקים לצלחת מרופדת בנייר אפייה.
7
במקביל מביאים לרתיחה דבש, מים ולבנדר, מבשלים כדקה ברתיחה ומסירים מהלהבה.
8
מעבירים את הסמבוסקים המוכנים לצלחת הגשה רחבה, יוצקים מעליהם דבש, מפזרים גושי גבינה כחולה (לא חובה) ומגישים לצד מטבל איירן איראני (ראו אופן הכנה למטה).
להכנת מטבל האיירן האיראני
9
מערבבים את כל החומרים יחד בקערה ומשהים ל־20 דקות, עד שזרעי הבזיליקום מתנפחים והמרקם מסמיך מעט. מעבירים לקעריות הגשה ומגישים.