מתכון

סמבוסק גבינות

ספטמבר 2019
10 דירוגים
בצק כעכע של ברי יוגב. צילום: ברי יוגב
בצק כעכע של ברי יוגב. צילום: ברי יוגב

מאפה פשוט להכנה ומאוד מתגמל: מבצק עיראקי מבושם ורך, ומלית שמתבססת על הגבינות שיש במקרר ומאוד פתוחה לשינויים

אמא שלי הייתה מכינה את הסמבוסק מכל הגבינות שכבר לא היה להן שימוש, רגע לפני שזורקים. צריך להקפיד על היחסים בין הגבינות הקשות לגבינה הרכה יותר ואפשר לתבל את המלית גם בפלפל לבן, אגוז מוסקט או עלי אורגנו מיובשים.

רוצים לדעת עוד על בצק הקסם העיראקי? כל התשובות בבלוג של ברי יוגב 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית גבינות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים בצק:

1

מפוררים שמרים בקמח ומערבבים. מוסיפים מים, שמן, סוכר, מלח, חוויאג' והל. מערבבים בידיים את המרכיבים בתנועות סיבוביות איטיות עד להיווצרות בצק אחיד. מרגע שנאסף בצק מתחילים ללוש אותו ידנית בתנועות מתיחה וקיפול 10-7 דקות לבצק רך ונעים. אם אתם רוצים לעבוד עם מיקסר מערבבים עם וו לישה במהירות איטית 3 דקות ואז במהירות בינונית 6 דקות.

2

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שנפח הבצק גדל בכ-80%.

מכינים מלית גבינות:

3

מפוררים גבינת פטה לקערה, מוסיפים גבינה צהובה ומערבבים. מוסיפים גבינה לבנה בהדרגה - ככל שהגבינה נוזלית יותר צריך פחות ממנה - המלית צריכה להישאר יבשה. מוסיפים ביצה ומערבבים. ממליחים בעדינות (כמות המלח תלויה במליחות הגבינה בה השתמשתם).

ממלאים ואופים:

4

מניחים את הבצק על משטח העבודה וטופחים עליו קלות כדי להוציא ממנו את האוויר. יוצרים מהבצק צורת מלבן וחותכים בעזרת סכין או גלגלת פיצה כ-3 רצועות אורך שוות בגודלן ו-5 רצועות רוחב (כך מקבלים 15 חתיכות בצק שוות בגודלן). אפשר גם כמובן לחתוך ליותר חתיכות (עד 20) מכדררים כל חתיכת בצק לכדור חלק.

5

מרדדים את עיגולי הבצק לדיסקיות שטוחות בעובי 1/2 ס"מ. מניחים במרכז כל דיסקית כפית גדושה ממלית הגבינות, מקפלים את הבצק מעל המלית לחצי סהר, מהדקים את הקצצות ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת לחה, מניחים לשעה מנוחה.

6

קצת לפני תום השעה, מחממים תנור ל-160 מעלות. מסירים את המגבת, מעבירים את התבנית לתנור ואופים 25-20 דקות עד שפני המאפה מזהיבים והתחתית שלהם שחומה ונוקשה.

את הבצק אפשר לחלק, ולהכין ממנו גם בעבע תמרים או כעכע – בייגל עיראקי מבושם