מתכון

סמבוסק גבינות

מכינים את הסמבוסק מבצק רבוך משני סוגי קמח, ממלאים בגבינות מתובלות ונענע, מטגנים ומגישים עם דבש מתובל ומטבל איירן איראני

14,690 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
סמבוסק גבינות של שף הלל תווקולי | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
סמבוסק גבינות של שף הלל תווקולי | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

בין הסמבוסקים הלוהטים כיף לפזר גם גושי גבינה כחולה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרביכה

לבצק

למלית

לטיגון

להגשה

למטבל איירן איראני

אופן ההכנה

מכינים את הרביכה

1

מרתיחים מים ושמן, מנמיכים להבה לבינונית־נמוכה, מוסיפים 2 סוגי קמח ומלח, מבשלים תוך ערבוב נמרץ 5 דקות, מסירים מהלהבה, מצננים מעט ומעבירים למשטח עבודה. מעבדים במהירות ביד ליצירת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את הבצק

2

מוציאים את הרביכה מהמקרר ומעבירים לקערת המיקסר. מעבדים 1/2 דקה עם וו הלישה, מוסיפים חלמון וקמח ומעבדים להטמעה ועד שמתקבל בצק יציב.

3

מרדדים את הבצק במכונת פסטה או במערוך ליריעה בעובי 2 מ"מ. קורצים מיריעת הבצק עיגולים בקוטר של 10 ס"מ. את הבצק אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור במקרר, מוציאים מהמקרר כ־20 דקות לפני הרידוד. 

מכינים את המלית

4

טורפים חלמונים וביצה, מפוררים פנימה ריקוטה, מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים לתערובת אחידה. 

ממלאים את הסמבוסק ומטגנים

5

מניחים על כל עיגול בצק כף מהמלית, מברישים את שולי העיגול עם האצבע במעט מים, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים את השוליים.

6

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר עמוק ורחב, מטגנים 2־ 3 סמבוסקים (תלוי בגודל הסיר – הקפידו לא לטגן בצפיפות) ½1 דקות מכל צד (הופכים בעזרת כף מחוררת). מעבירים את הסמבוסקים לצלחת מרופדת בנייר אפייה.

7

במקביל מביאים לרתיחה דבש, מים ולבנדר, מבשלים כדקה ברתיחה ומסירים מהלהבה.

8

מעבירים את הסמבוסקים המוכנים לצלחת הגשה רחבה, יוצקים מעליהם דבש, מפזרים גושי גבינה כחולה (לא חובה) ומגישים לצד מטבל איירן איראני (ראו אופן הכנה למטה).

להכנת מטבל האיירן האיראני

9

מערבבים את כל החומרים יחד בקערה ומשהים ל־20 דקות, עד שזרעי הבזיליקום מתנפחים והמרקם מסמיך מעט. מעבירים לקעריות הגשה ומגישים.