מתכון

כריך סלמון ממולא בעשבי תיבול, לימון כבוש ונקטרינות

אוגוסט 2017
סנדוויץ’ סלמון ממולא בעשבי תיבול, לימונים כבושים ונקטרינות . צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
סנדוויץ’ סלמון ממולא בעשבי תיבול, לימונים כבושים ונקטרינות . צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

הסלמון הקלאסי בגרסה ים תיכונית עם טוויסט אסיאתי

הנקטרינות מוסיפות עסיסיות ומתקתקות, ואצות הנורי עוזרות להחזיק את המנה ומוסיפות מליחות עדינה. בוחרים בשני נתחי דג עבים ודומים בגודלם מהחלק שקרוב לראש.

נערכים מראש מממלאים את הדג בבוקר. בהגשה עוטפים בנורי ואופים.
אם אין סלמון משתמשים בדניס, במוסר או בפארידה ומקצרים את זמן האפייה ל-15-12 דקות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

לציפוי הדג:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מערבבים בקערה את חומרי המלית.

מרכיבים את המנה:

2

מניחים פילה אחד בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד הפרוס כלפי מעלה. מתבלים במלח ופלפל, מורחים במלית ומכסים בפילה השני, כך שהצד הפרוס כלפי פנים. שומרים מכוסה בקירור.

כ-30 דקות לפני ההגשה:

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

עוטפים את הדגים באצות נורי, מהדקים ומברישים בשמן זית.

5

אופים כ-20 דקות עד לדרגת מדיום. לבדיקה נועצים סכין בחלק העבה של הדג ומוודאים שהוא ורדרד במרכזו ופושר-חמים (ולא צונן).