החומרים טבלת מידות ומשקלות
להברשה ולקישוט
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבלים לתערובת אחידה.
2
מוסיפים את החמאה ומערבלים לתערובת פירורית.
3
מוסיפים את החלמון, הריוויון והקינמון ומערבבים רק עד שהחומרים מתמזגים.
4
מוסיפים את הצימוקים ומערבבים רק עד לקבלת בצק.
5
מקמחים קלות משטח עבודה. בידיים מקומחות מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומשטחים לעלה בעובי 2 ס"מ (עבה מהרגיל). בעזרת חותכן עוגיות קורצים עיגולים ומעבירים אותם לתבנית.
6
מברישים את עיגולי הבצק בשמנת המתוקה, זורים סוכר ואופים 20-15 דקות עד שהסקונס זהובים.
גיוונים
7
סקונס דבלים ואגוזי לוז: מחליפים את הצימוקים והקינמון ב-½ כוס דבלים (תאנים מיובשות) חתוכות לקוביות ו-4 כפות אגוזי לוז מולבנים קצוצים גס, ומכינים באותו אופן.
8
סקונס שוקולד ודובדבני אמרנה: מחליפים את הצימוקים והקינמון ב-¼ כוס שמנת מתוקה שמוסיפים יחד עם הריוויון, ומתבלים ב-50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס ו-½ כוס דובדבני אמרנה (משומרים בסירופ, מיובאים מאיטליה) קצוצים גס, ומכינים באותו אופן.