מתכון

עוגיות ספוג מרציפן ושקדים

המאפים מזכירים במרקמם את המדלנים, אבל הטעם השקדי שמעניק המרציפן לוקח אותם למקום אחר

אוקטובר 2019
עוגיות ספנג' מרציפן ושקדים של דוד ביטון. צילום: בן יוסטר
עוגיות ספנג' מרציפן ושקדים של דוד ביטון. צילום: בן יוסטר

תבנית סיליקון בצורת חצאי כדור בקוטר 4 ס"מ (או בתבנית מיני מאפינס)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

שמים מרציפן, ביצים ודבש בקערת מעבד מזון ומעבדים כחצי דקה עד שנוצרת תערובת אחידה ללא גושים.

2

מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים 3 דקות עד שהמסה הופכת אוורירית.

3

מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר בקערה נפרדת ומוסיפים לקערת המיקסר בהדרגה ותוך כדי ערבול עד שהם נטמעים.

4

מוסיפים בהדרגה שמן זית ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעתיים.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

מוציאים את התערובת מהמקרר ומעבירים לשקית זילוף. מזלפים את המסה לשקעים עד הקצה ומפזרים שקדים פרוסים.

7

אופים 9-8 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפים יוצא יבש עם פירורים לחים.

8

עדיף לאכול את המאפים באותו יום או לשמור בכלי אטום עד יום נוסף.