מתכון

עוגיות שיבולת שועל וחמוציות מיובשות

דצמבר 2015
עוגיות שיבולת שועל וחמוציות מיובשות. שי-לי ליפא
עוגיות שיבולת שועל וחמוציות מיובשות. שי-לי ליפא

עוגיות נוטפות בריאות, נהדרות ליד התה או הקפה

עוגיות נוטפות בריאות, נהדרות ליד התה (או הקפה, למי שמתעקש). לחמוציות מיובשות סגולות בריאותיות זהות לאלה של הטריות.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות.

2

מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים תמצית וניל, חלב וביצה, עד שהם נבלעים בתערובת.

3

מנפים יחד את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח, ומקפלים לתערובת החמאה בעדינות. מוסיפים שיבולת שועל וחמוציות מיובשות ומערבבים היטב.

4

מרטיבים מעט את הידיים, וצרים עיגולים בקוטר 4 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 7 ס”מ ומשטחים.

5

אופים 12-8 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צבע חום בהיר. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.

גיוון: אפשר להמיר את החמוציות בפירות יבשים אחרים (משמשים, תאנים, תמרים ועוד) קצוצים גס באותה כמות.
טיפ: מפוררים שתי עוגיות מעל יוגורט ביו, מוסיפים קוביות פירות טריים, ומקבלים ארוחת בוקר משביעה, טעימה ובריאה.