למחצית מהבלילה הוספתי ממרח תמרים ואת המחצית השנייה העשרתי במיץ ובקליפת תפוז, ואז עשיתי מהם עוגת שיש יפהפייה וטעימה מאוד. את התפוז אפשר להחליף בלימון, ליים או קלמנטינה – כל פרי ייתן ניחוח אחר ומידה שונה של חמיצות.
תבנית קוגלהוף
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית קוגלהוף. מערבלים במהירות בינונית את כל החומרים מלבד תמרים, מיץ וקליפת תפוז, במיקסר עם בלון ההקצפה כ־7 דקות לקבלת בלילה תפוחה ואחידה.
2
מחלקים את הבלילה לשניים, לחלק אחד מוסיפים מיץ תפוזים וקליפת תפוז מגוררת ומערבבים, לחלק השני מוסיפים שתי כפות ממרח תמרים טבעי ותה שחור ומערבבים.
3
מעבירים את החלק הבהיר לתבנית, יוצקים מעליו את החלק הכהה ובעזרת סכין יוצרים דוגמת שיוש בין שני החלקים ואופים כ־50 דקות עד שקיסם שמכניסים למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים מחוץ לתנור, מחלצים מהתבנית, מפזרים מעל קליפת תפוז מגוררת ומגישים.