מתכון

עוגת דבש, תפוחים ובירה שחורה

את המתכון הזה ניסיתי להכין גם עם מיץ תפוחים וגם עם תה

מרץ 2025
עוגת דבש, תפוחים ובירה שחורה (צילום: shutterstock)
עוגת דבש, תפוחים ובירה שחורה (צילום: shutterstock)

אבל הבירה השחורה נתנה את התוצאה הטובה ביותר: היא צבעה את הבלילה בצבע שחום ומגרה וגם הוסיפה טעם קרמלי, שהעשיר את העוגה. את העסיסיות מספקים תפוחי העץ, שמגררים לתוך הבלילה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל 3- תבניות אינגליש קייק או ל 2- תבניות בקוטר 20 ס”מ:

לקישוט

אופן ההכנה

1

מכינים את הקישוט: פורסים תפוח לעובי דק מאוד בעזרת מנדולינה. מערבבים עם סוכר וחמאה מומסת. שומרים להמשך לקישוט העוגה.

2

מכינים את העוגה: מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים תבניות.

3

מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון בקערה.

4

מערבבים ביצים, סוכר, דבש, שמן ותמצית וניל בקערה אחרת לתערובת אחידה.

5

מוסיפים לתערובת הביצים לסירוגין מתערובת הקמח ומהבירה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים תפוחים מגוררים ואגוזים ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.

6

יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ומסדרים מעל את פרוסות התפוחים בצורה מעגלית במרכז העוגה.

7

אופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים