אבל הבירה השחורה נתנה את התוצאה הטובה ביותר: היא צבעה את הבלילה בצבע שחום ומגרה וגם הוסיפה טעם קרמלי, שהעשיר את העוגה. את העסיסיות מספקים תפוחי העץ, שמגררים לתוך הבלילה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
חומרים ל 3- תבניות אינגליש קייק או ל 2- תבניות בקוטר 20 ס”מ:
לקישוט
אופן ההכנה
1
מכינים את הקישוט: פורסים תפוח לעובי דק מאוד בעזרת מנדולינה. מערבבים עם סוכר וחמאה מומסת. שומרים להמשך לקישוט העוגה.
2
מכינים את העוגה: מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים תבניות.
3
מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון בקערה.
4
מערבבים ביצים, סוכר, דבש, שמן ותמצית וניל בקערה אחרת לתערובת אחידה.
5
מוסיפים לתערובת הביצים לסירוגין מתערובת הקמח ומהבירה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים תפוחים מגוררים ואגוזים ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
6
יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ומסדרים מעל את פרוסות התפוחים בצורה מעגלית במרכז העוגה.
7
אופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים