מתכון

עוגת הפרס של סבתא לאה

מרץ 2021
עוגת הפרס של סבתא לאה בגרסה של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל
עוגת הפרס של סבתא לאה בגרסה של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל

עוגה טעימה בטירוף שקיבלה את שמה בגלל שקטפה מקום ראשון בתחרות עוגות לפסח של "לאשה" בשנת 1960

סבתא לאה היא בעצם לאה בן שך, הסבתא של שני בן שך, חברתי הטובה. מאז הזכייה שלה בתחרות עוגות לפסח של "לאשה" בשנת 1960, דורות ההמשך קוראים לה "עוגת הפרס של סבתא לאה". כאן עדכנתי אותה בעדינות – שיחקתי עם הקמחים, מיתנתי מתיקות והוספתי ציפוי חמצמץ ורענן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־165 מעלות. משמנים תבנית ומקמחים במעט שקדים טחונים.

2

טוחנים קמח שקדים, שקדים או אגוזים, שוקולד וקמח טפיוקה לתערובת פירורית ומניחים בצד.

3

מערבבים חלמונים, שמן זית, תמצית וניל, קליפת לימון ומיץ לימון בקערה קטנה לתערובת קרמית וחלקה.

4

מקציפים חלבונים וסוכר בקערה רחבה לתערובת תפוחה ובהירה, ומקפלים בעדינות את תערובת החלמונים לקציפת החלבונים.

5

מוסיפים לתערובת האגוזים והשוקולד אבקת אפייה ומלח, מערבבים ומקפלים לבלילה. יוצקים את התערובת לתבנית, מכניסים לתנור ואופים 40 דקות, עד שהעוגה יציבה. מוציאים מהתנור ומצננים.

6

בינתיים מקציפים שמנת מתוקה לקצפת חלקה ויציבה. מניחים על העוגה תלולית קצפת ומורחים מעט על הדפנות בעזרת מרית. מקשטים בריבת פטל.

כך מכינים ריבת פטל־מייפל ביתית מהירה וקלה

מבשלים 200 גרם פטל טרי או קפוא עם 6 כפות (70 גרם) סירופ מייפל או סוכר קנים וכף מיץ לימון מעל להבה נמוכה כ־20 דקות, עד שהפירות מתפרקים ומתקבלת ריבה דלילה ואדומה (בישול יתר יהפוך את הריבה לחומה).