מתכון

עוגת לימון, ריקוטה ושקדים

3 דירוגים
עוגת לימון, ריקוטה ושקדים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
עוגת לימון, ריקוטה ושקדים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

עוגה בחושה קלאסית, רכה ועדינה, שמתאימה לתה והקפה שאחרי ארוחת החג או לבקרים של חול המועד

אני אוהבת לטחון את השקדים על קליפתם – הקליפה נותנת לעוגה טעם מחוספס ועמוק יותר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות.

2

מרססים תבנית בספריי שמן ו"מדביקים" שקדים פרוסים על תחתית ודפנות התבנית.

3

מערבבים בקערה חמאה ומחצית מכמות הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קליפת לימון, תמצית וניל וחלמונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4

בקערה נוספת מערבבים שקדים טחונים וריקוטה עד לקבלת תערובת אחידה.

5

מקציפים במיקסר חלבונים עם שאר הסוכר.

6

מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת החלמונים כמעט עד לאיחוד. מוסיפים את תערובת הריקוטה ומערבבים הכל עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

7

יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 30־40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא חלק.

8

מצננים לחלוטין, הופכים על צלחת, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. שומרים את העוגה מכוסה בטמפרטורת החדר.