מתכון

עוגת סולת תמרים עם סירופ דבש

נובמבר 2016
1 דירוגים
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

שף קונדיטורית רינת צדוק (“לחמים”) יצרה גרסה עדכנית לעוגת החגים המסורתית של אמה

בשונה מהמתכון המסורתי של אמה, שף קונדיטורית רינת צדוק מעשירה את הבלילה בחמאה, שקדים ופיסטוקים גרוסים, שהופכים את המרקם לאוורירי יותר, ומשקה אותה בסירופ (כמקובל בעוגות סולת) שבו שילבה דבש וסילאן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ דבש:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

מכינים את העוגה:

2

מערבבים סולת, קמח ואבקת אפייה בקערה.

3

טורפים ביצים עם סוכר, סוכר וניל, חמאה מומסת ומיץ תפוחים בקערה אחרת לתערובת אחידה. מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הביצים ומערבבים.

4

יוצקים את התערובת לתבניות עד 1/3 גובהן ומפזרים מעל תמרים בצורה שווה. מפזרים מחצית מכמות השקדים והפיסטוקים ומכסים ביתרת התערובת. מפזרים על פני העוגה את יתרת השקדים והפיסטוקים.

5

מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים כ-5 דקות.

מכינים את הסירופ ומרטיבים את העוגה:

6

מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ ומסירים מהכיריים. מספיגים את הסירופ בעוגה החמימה בעזרת מברשת.