מתכון

עוגת פולנטה ושזיפים

אוגוסט 2019
5 דירוגים
עוגת פולנטה ושזיפים של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
עוגת פולנטה ושזיפים של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

עוגה עסיסית מאוד, נטולת גלוטן, שהמרקם שלה נע בין עוגת סולת לעוגה בחושה

ההכנה קצרה במיוחד והתוצאה מרשימה. העוגה אפילו טעימה יותר ביום שאחרי האפייה.

גיוון: מחוץ לעונה אפשר להחליף את השזיפים ב-150 גרם פטל קפוא (מופשר ומסונן מנוזלים).

תבנית בקוטר 26 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לזיגוג (לא חובה)

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית. מקציפים חמאה וסוכר לקרם תפוח. מוסיפים ביצים זו אחר זו, לא מוסיפים ביצה נוספת לפני שהקודמת נטמעה.

2

מוסיפים תמצית וניל, מלח, מיץ לימון, קליפת לימון, קמח תירס, פיסטוקים, אבקת אפייה וקורנפלור ומקציפים במהירות נמוכה, רק לקבלת תערובת אחידה.

3

יוצקים את התערובת לתבנית ומניחים מעל שזיפים בשכבה אחידה. אופים 50 דקות עד שהשזיפים רכים לגמרי. מצננים מחוץ לתנור.

 מכינים זיגוג, מקשטים ומגישים

4

מערבבים אבקת סוכר ומיץ רימון לתערובת נוזלית. בעזרת כף מקשטים את העוגה בזיגוג באופן חופשי, מפזרים פיסטוקים וגרגירי רימון ומגישים.