מתכון

עוגת ריקוטה ואגסים במרסלה

אוקטובר 2020
עוגת ריקוטה ואגסים במרסלה של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עוגת ריקוטה ואגסים במרסלה של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

עוגות על בסיס ריקוטה ופירות נפוצות בכל איטליה. אני אוהבת שילוב של ריקוטה ואגסים, והמרסלה מוסיפה צבע וטעם

אל תוותרו על השריה ממושכת של האגסים במרסלה — הם יספגו את טעמה ויקבלו צבע ורוד נאה. אם נשארה מרסלה מההשריה, הגישו אותה כצ'ייסר לצד העוגה למישהו שתרצו לפנק במיוחד.

אופים בתבנית בקוטר 24 ס"מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קולפים את האגסים, נפטרים מהלב והגרעינים, חותכים לקוביות קטנות ומשרים במרסלה שעה לפחות ועד יום. ככל שההשריה ארוכה יותר, כך יספגו האגסים את טעמי המרסלה ואת צבעה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים היטב את התבנית וזורים כף סוכר על התחתית.

3

מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת תפוחה ורכה. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי ערבול. מוסיפים ריקוטה, קמח, אבקת אפייה ושמנת חמוצה ומערבלים לתערובת אחידה.

4

מסננים את האגסים מהמרסלה (מומלץ לא לשפוך את המרסלה. היא סופגת את טעמי האגסים וטעימה להפליא). מוסיפים אותם לתערובת ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית.

5

אופים כ-45 דקות עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא מכוסה בפירורים. מצננים ומגישים, רצוי בטמפ' החדר. העוגה נשמרת כשבוע במקרר.