מתכון

עוגת תפוחים, דבש ושמן זית

עוגה פרווה מלאה בניחוחות של תפוזים, תפוחים ותבלינים מחממים שכיף להגיש למרכז השולחן בסיום הארוחה

ספטמבר 2019
עוגת תפוחים, דבש ושמן זית של שף אודי ברקן. צילום: אסף קרלה. סטיילינג: דלית רוסו
עוגת תפוחים, דבש ושמן זית של שף אודי ברקן. צילום: אסף קרלה. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות על מצב טורבו.

2

משרים את הצימוקים במים רותחים לרבע שעה ומסננים.

3

Žמעבירים את התפוחים לקערה ומכסים במיץ תפוזים.

4

בקערה מערבבים את הקמחים, השקדים, האבקות והתבלינים.

5

מעבירים את הסוכר ושמן הזית לקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים ל־3 דקות על מהירות נמוכה לאיחוד החומרים.

6

מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף למשך כ־2 דקות עד שהתערובת תופחת קלות.

7

יוצרים "חור" בקערת החומרים היבשים ומעבירים את תערובת החומרים הרטובים מהמיקסר פנימה. מערבבים רק עד לאיחוד.

8

מסננים את התפוחים ומעבירים עם הצימוקים ועם כוס מנוזל ההשריה לקערה עם התערובת. מערבבים שוב לאיחוד.

9

משמנים תבנית בקוטר 22 ס"מ עם שמן זית ומרפדים בנייר אפייה. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 35־40 דקות בתנור, עד שקיסם שדוקרים בעוגה יוצא לח. מוציאים מהתנור ומצננים.

10

בינתיים מחממים בסיר קטן את הדבש ביחד עם הליים והתימין. מזלפים על העוגה ומגישים.