מתכון

עלי קייל מאודים ממולאים בפלמידה לבנה וסטיקי בורגול

אפריל 2019
2 דירוגים
עלי קייל מאודים ממולאים בפלמידה לבנה וסטיקי בורגול של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
עלי קייל מאודים ממולאים בפלמידה לבנה וסטיקי בורגול של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

מחווה לדגים מאודים עם סטיקי רייס מהמטבח האסייתי

כדי להגיע למרקם הזה צריך לבשל את הבורגול עד שהוא עיסתי ודביק.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבורגול

לרוטב

להרכבת המנה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבורגול

1

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצלים כ־15 דקות עד שהם משחימים היטב. מוסיפים לסיר בורגול, סומאק, זעתר, מלח ופלפל ומבשלים כ־10 דקות על אש קטנה. מוסיפים את המים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שכל המים נספגים והתבשיל הופך לעיסה שחומה ודביקה. מעבירים את הסיר למקרר עד שהוא קר והבורגול נהיה דביק.

מכינים את הרוטב

2

מחממים תנור ל־250 מעלות. מניחים עגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ־40 דקות עד שהקליפה חרוכה. מקלפים ומניחים על מסננת עם כלי מתחתיה להגרת הנוזלים. טורפים את נוזלי העגבניות.

3

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצלים כ־5 דקות עד שהם שקופים. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות. מוסיפים נענע ומיץ עגבניות, מתבלים במלח ופלפל, מקטינים את האש ומבשלים כ־35 דקות עד שהרוטב מסמיך ומקבל מרקם של סירופ.

מרכיבים את המנה ומאדים

4

חולטים את הקייל כדקה במים רותחים עם מלח ומעבירים מיד למי קרח. מסננים ומייבשים.

5

פורשים את עלי הקייל החלוטים על משטח עבודה. מניחים כ־70 גרם סטיקי בורגול במרכז כל עלה ודוחסים עם הידיים לצורת ריבוע או משולש. לצד הבורגול מניחים פרוסת דג ומתבלים במעט שמן זית ומלח ים. מקפלים כל צד של העלה על המלית כך שנוצר ריבוע עטוף ואטום. מניחים בחלקו העליון של סיר אידוי. מכסים ומאדים כ־10 דקות עד שהדג מוכן (פותחים עלה אחד ורואים אם הדג הלבין והתייצב).

6

מגישים את העלים הממולאים לצד רוטב העגבניות ופלחי לימון - כל סועד פותח בעצמו את העלה, יוצק רוטב וסוחט לימון.