מתכון

פאי לימון ודבש

פאי לימון נהדר שכדי להפוך אותו לרלוונטי יותר לחג מוסיפים לו דבש

אוגוסט 2020
פאי לימון ודבש של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.
פאי לימון ודבש של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.

אם אין לימונים יפים כי העונה אינה מאפשרת, אפשר להחליף בליים. חשוב לתת לבצק לפחות 1/4 שעה במקפיא או במקרר כדי שהוא יהיה יציב
המתכון מותאם לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פאי

למלית

אופן ההכנה

מכינים בצק פריך

1

מעבדים קמח ואבקת סוכר במעבד המזון בעזרת להב הפלדה (אני עושה את זה ידנית בקערה רחבה), מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים או במעט לישה לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק אחיד.

2

משטחים את הבצק על תבנית אפייה בעזרת הידיים, אפשר גם לרדד את הבצק מעל נייר אפייה לעיגול מעט גדול יותר מגודל התבנית ולהעביר לתוך התבנית (פשוט הופכים את נייר האפייה שעליו הבצק מעל התבנית). מהדקים את הבצק לבסיס ולדופנות התבנית ומעבירים למקפיא או למקרר ל־1/4 שעה לפחות. מחממים תנור ל־180 מעלות.

מכינים מלית

3

טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים דבש, קמח, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת וחמאה מומסת לתערובת אחידה.

מרכיבים ואופים

4

מוציאים את הבצק מקירור ודוקרים עם מזלג את התחתית בכמה מוקדים. יוצקים את המלית מעל הבצק ואופים 45-40 דקות עד שהמלית מעט מתייצבת. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר ל-5-4 שעות לפני ההגשה. שומרים את הפאי עטוף היטב במקרר עד 4 ימים או במקפיא עד חודש.