מתכון

פאי פילו עם קרם שקדים וחבושים בבהרט

5 דירוגים
פאי פילו עם קרם שקדים וחבושים בבהרט של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
פאי פילו עם קרם שקדים וחבושים בבהרט של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

וריאציה ים תיכונית לפאי אגסים צרפתי קלאסי עם קרם שקדים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לחבושים

לקרם שקדים

להגשה

לחבושים

לקרם שקדים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את החבושים במים עם סוכר ובהרט כחצי שעה עד להתרככות. מצננים מעט את החבושים במי הבישול כדי להעצים את הטעמים.

לקרם שקדים

2

מערבלים חמאה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מחממים תנור ל־170 מעלות. משמנים את תבנית הפאי.

4

פורסים את דפי הפילו על משטח, מברישים כל דף בחמאה מומסת ומפזרים עליו סוכר. מניחים את שכבות דפי הפילו בתבנית ומשאירים את השוליים מורמים בדפנות. מורחים את קרם השקדים בתוך התבנית, מסדרים את החבושים בתוך הקרם ומפזרים מעל שקדים פרוסים. אופים 35־40 דקות עד להתייצבות והזהבה. אפשר להגיש עם גלידה או קצפת רכה.