מתכון

פאראטה חובזה

אפריל 2019
3 דירוגים
פאראטה חובזה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
פאראטה חובזה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

ההשראה למאפה הזה מגיעה גם מהפאראטה ההודית וגם מהפטאייר של המטבח הערבי הממולא בעשבים מקומיים עזי טעם

אוכל הודי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

להגשה (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לשים את מרכיבי הבצק בידיים כ־10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

2

מכסים במגבת לחה ומשהים כחצי שעה. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ־150 גרם כל אחד, מכסים במגבת לחה ומשהים כשעתיים.

מכינים את המלית

3

מחממים במחבת רחבה שמן זית ומטגנים את עלי החובזה תוך כדי ערבוב במלקחיים עד שהעלים מאבדים מנפחם. מעבירים למסננת, סוחטים ומצננים. קוצצים את עלי החובזה דק, מעבירים לקערה, מוסיפים זעתר, סומאק, מלח ופלפל ומערבבים.

4

מושחים כל כדור בצק במעט שמן זית ופותחים אותו בידיים לעלה מלבני דקיק בעובי 2־3 מ"מ. מניחים על כל עלה שכבה דקה של המלית, משאירים 3 ס"מ חשופים בשוליים.

5

מגלגלים את עיגול בצק לרולדה, מפתלים את הרולדה לצורת שבלול ומשטחים לדיסקית בעובי של 4־5 מ"מ, כך שנוצרת מעין פיתה בצורת שבלול.

6

מחממים מחבת ללא שמן על אש בינונית וקולים כל פאראטה כ־3 דקות מכל צד עד שהיא מזהיבה. מומלץ להגיש עם רסק עגבניות או יוגורט מעורבב עם מעט שמן זית.