מתכון

פודינג לחם עם ריבה וחמאת בוטנים

פודינג לחם עם ריבה וחמאת בוטנים של אורלי פלאי־ברונשטיין. צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו
פודינג לחם עם ריבה וחמאת בוטנים של אורלי פלאי־ברונשטיין. צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו

שילוב מושלם בין שתי קלאסיקות אמריקאיות, שכל אחת מהן טעימה בנפרד, אבל הן הכי מוצלחות ביחד

אלביס פרסלי היה מכור לכריכי חמאת בוטנים וריבה. כאן לקחתי את הקלאסיקה האמריקאית וחיברתי אותה לקלאסיקה אמריקאית נוספת: "ברד פודינג". אופים פרוסות של לחם ישן עם בלילת וניל מתוקה ומקבלים קינוח בלגן, שנותן משמעות חדשה למושג ”נימוח“. אין חשיבות לגודלה של התבנית או לצורתה — רק שהכל ייכנס.

המתכון מותאם לבנית ריבועית בגודל 25 ס"מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבלילה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מורחים פרוסות חלה בחמאת בוטנים וריבה ומסדרים בתבנית משומנת בחמאה.

2

מערבבים את חומרי הבלילה ויוצקים על הפרוסות. משהים ל-30 דקות לפחות ועד לילה לספיגת טעמים. אם משהים למשך זמן ארוך, מכניסים למקרר.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

אופים כ-30 דקות או עד שהכל זהוב יפה. אם אוהבים פריך, ממשיכים לייבש עוד 10 דקות.