מתכון

פילאף בורגול עם עגבניות ואפונה ירוקה

2 דירוגים
פילאף בורגול עם עגבניות ואפונה ירוקה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פילאף בורגול עם עגבניות ואפונה ירוקה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

טעם העגבניות נספג בבורגול והן מעניקות לו מלבד רעננות, גם צבע יפה. היוגורט, קליפת הלימון והנענע מוסיפים חמצמצות

באותה שיטה מכינים
• פילאף בורגול חגיגי: מוסיפים 250 גרם בשר טחון (בקר, כבש או תערובת) בשלב טיגון הבצל.
• פילאף בורגול ועדשים: מחליפים את האפונה בעדשים חומות מבושלות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים בצל ומטגנים 6 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים שום, רסק ופפריקה ומערבבים.

2

מוסיפים עגבניות, מים, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.

3

מוסיפים בורגול ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ- 30 דקות עד שהמים נספגים.

4

מאווררים את הגרגרים בעדינות בעזרת מזלג, מוסיפים אפונה ומערבבים. מכסים ומבשלים עוד 5 דקות. מכבים את האש ומחכים עוד 10 דקות לפני שמסירים את המכסה.

5

בינתיים מערבבים את כל החומרים לרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים ליד הפילאף החם.