מתכון

פילה סלמון בקראסט של קשיו, שומשום וקארי

ציפוי טעים ועוקצני (ולא רק בצבעים שלו), שמקבל את ההשראה שלו ממאכלים אסיאתיים אהובים

82,814 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
פילה סלמון בקראסט של קשיו, שומשום וקארי של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
פילה סלמון בקראסט של קשיו, שומשום וקארי של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

2

קוצצים קשיו, שומשום ועלי בזיליקום בעזרת סכין, במכתש ועלי או במעבד מזון בפולסים לקבלת פירורים ולא מחית. מוסיפים קארי, קרם קוקוס, טבסקו ומלח ומערבבים.

3

מהדקים רבע מכמות התערובת על כל פילה, מניחים בתבנית ומזלפים מעט שמן שומשום.

4

אופים את הדגים 12 דקות עד שהמעטה פריך, אבל החלק הפנימי עדיין עסיסי מאוד. מגישים חם.

נשאר לכם ציפוי? השתמשו בו כדי לצפות תפוחי אדמה, בטטות וירקות שורש אחרים. מתחילים בריכוך במים, מעבירים לתבנית, מפזרים את הציפוי עם עוד קצת שמן ושולחים לתנור לקבלת הקראסט המושלם.