מתכון

פילה סלמון ברוטב הדרים עם איולי ג'ינג'ר

סלמון בתנור הוא תמיד בחירה בטוחה לאירוח. מנה חגיגית ופשוטה להכנה

דצמבר 2018
פילה סלמון ברוטב הדרים עם איולי ג'ינג'ר הדרים של שף שמעון דהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
פילה סלמון ברוטב הדרים עם איולי ג'ינג'ר הדרים של שף שמעון דהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאיולי ג'ינג'ר הדרים

אופן ההכנה

1

מניחים את פילה הסלמון בתבנית. יוצקים מעל שמן זית. יוצקים לתבנית גם את מיץ התפוזים, מוסיפים פרוסות ג'ינג'ר, סילאן, רוטב סויה, רוזמרין מלח ופלפל, מפזרים את פרוסות התפוז ואופים 10-15 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

לאיולי הדרים

2

מערבבים היטב את כל מרכיבי האיולי.

להגשה

3

מעבירים את נתח הדג האפוי לכלי הגשה מתאים, יוצקים מעל את מיצי הרוטב שבו התבשל הדג, ומסדרים את פרוסות התפוז והג'ינג'ר. לצד הדג מגישים בכלי נפרד את האיולי.