מתכון

פיננסייר פיסטוק אוורירי

פיננסייר פיסטוק אוורירי של נעמה שטייר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
פיננסייר פיסטוק אוורירי של נעמה שטייר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

הפיננסייר הצרפתי הקלאסי מקבל מרקם של ענן

הפיננסייר הצרפתי הקלאסי יוצא דחוס ועסיסי ובעל טעם מיוחד שמקורו בחמאה חומה, שימוש בחלבון מוקצף מעניק לו מרקם של ענן בלי לפגוע בעסיסיות.

גיוון: אם רוצים לקבל בצק בטעם אגוזי כמו בפיננסייר הקלאסי, מוסיפים 5 דקות לבישול החמאה.

50 מאפים קטנים בגודל ½2×½4 ס”מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים חמאה מזוקקת

1

מבשלים חמאה בסיר קטן על להבה נמוכה. אחרי 5 דקות מתחיל להיווצר קצף לבן. מסירים אותו בעזרת מצקת ומבשלים עוד 5 דקות עד שאין יותר קצף. מסירים מהכיריים ומצננים.

מכינים את התערובת

2

מקציפים חלבונים ומלח לקצף יציב.

3

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה. מוסיפים מעט חלבון מוקצף ומערבבים לתערובת אחידה. מקפלים את שאר הקצף לתוך התערובת. מוסיפים את החמאה המזוקקת ומערבבים בעדינות עד שהיא נטמעת לחלוטין בתערובת. מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות ואפשר עד שבוע.

4

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים ומגישים

5

מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים לתבנית שקעים מסיליקון עד 2/3 גובהם.

6

אופים כ-15 דקות עד שהמאפים מזהיבים קלות וקפיציים למגע. מצננים ומחלצים מהתבניות.

7

מגישים לצד תותים פרוסים.