מתכון

פיצה טורטייה ירוקה עם זוקיני

אוקטובר 2019
פיצה טורטייה ירוקה עם זוקיני של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
פיצה טורטייה ירוקה עם זוקיני של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

הוספת פסטו לבצק הטורטייה הקלאסי, מעניק לה צבע ירוק וטעמים איטלקיים

המצע הנפלא הזה עובר קלייה במחבת במקום אפייה בתנור ויכול לקבל כל טופינג שאוהבים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק טורטייה ירוק

לטופינג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים בצק

1

מערבבים שמרים, סוכר ומים בקערה רחבה ומשהים 2 דקות. מוסיפים קמח, שמן זית ומלח ולשים כ־3 דקות לבצק אחיד. דקה לפני סוף הלישה מוסיפים פסטו ולשים לאיחוד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת או ניילון ומשהים ל־10 דקות.

מכינים רצועות זוקיני לטופינג

2

משמנים מחבת פסים ומלהיטים אותה מעל להבה גבוהה. מניחים פרוסות זוקיני במחבת ומברישים את צדן העליון בשמן זית. צולים כדקה וחצי מכל צד (עד שהן מקבלות פסי חריכה. זהירות- אל תתנו להן להתרכך, הן עשויות להתפרק). מתבלים במלח ופלפל שחור. במקביל מערבבים גבינת מסקרפונה, קליפת לימון, מלח ופלפל שחור.

3

מחלקים את הבצק ל־5 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעיגול בקוטר כ־20 ס"מ.

4

מחממים מעט שמן זית במחבת על להבה בינונית. מניחים במחבת עיגול בצק וקולים עד שבועות מופיעות על פני הבצק, הופכים וקולים דקה נוספת. קולים כך את יתר עיגולי הבצק, משמנים קלות את המחבת לפני הוספת בצק חדש. מוציאים את הטורטייות לצלחת הגשה, מורחים עליהן מסקרפונה מתובלת, מפזרים זוקיני ועלי ארוגולה ומגישים.