מתכון

פירה בשלושה צבעים

פירה צבעוני המתחזה לגלידה ומעורר את הצלחת

אוגוסט 2019
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מה הילדים לומדים? שאוכל יכול להגיע בשלל צבעים ושכתמים של סלק אינם נמחקים.

הילדים יכולים: למדוד זמנים, לקלף, למעוך, לערבב ולצבוע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול ומכסים במים. מוסיפים כפית מלח ומבשלים במשך כ-40 דקות עד שהם רכים מאוד. מסננים ומועכים לפירה חלק.

2

מושחים את הסלקים בשמן הזית, מניחים בתבנית ומכסים היטב בנייר אלומיניום.

3

חוזרים על הפעולה עם הבטטות בתבנית נפרדת.

4

מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים את הבטטות כשעה עד שעה וחצי עד שהן רכות מאוד, ואופים את הסלקים כשעתיים עד שהם רכים. קולפים את הבטטות והסלקים בעודם חמימים

5

מועכים את הבטטות לפירה חלק.

6

מרסקים את הסלקים במעבד מזון עם 2 כפות משמן הזית ושן השום עד קבלת מחית חלקה.

7

מוסיפים למחית הבטטה 3 כפות גדולות מפירה תפוחי האדמה ומערבבים. מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז המוסקט.

8

מחלקים את שאר כמות הפירה לשתי קערות. לאחת מוסיפים את מחית הסלק, מערבבים היטב ומתבלים במלח ובפלפל, ולשנייה מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר, מערבבים היטב ומתבלים ב-2 כפות שמן הזית, במלח ובפלפל.