מתכון

פפרדלה עם כרוב מטוגן ופירורים פריכים

9 דירוגים
פפרדלה עם כרוב מטוגן ופירורים פריכים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פפרדלה עם כרוב מטוגן ופירורים פריכים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

זו המנה הראשונה שעולה לי לראש כשמדברים על אוכל נחמה

פעם הסבתות ההונגריות היו מכינות אותה עם אטריות ביצים מרובעות, ש"אסם" כבר הורידו מהמדפים. החלפתי אותן בפפרדלה והוספתי פירורי לחם פריכים – המלצה חמה, אבל לא חובה.

גיוונים ושדרוגים:
• מתנהגים כמו הונגרים ומגישים עם שמנת חמוצה.
• מוסיפים גם בצל קצוץ לטיגון הכרוב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפירורי לחם פריכים (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

כובשים את הכרוב

1

מפזרים כפית גדושה של מלח על הכרוב הקצוץ, מניחים למשך 30 דקות לריכוך ואז סוחטים בשתי ידיים לניקוז הנוזלים. מתקבל סוג של כרוב כבוש לייט.

בינתיים מכינים פירורים פריכים

2

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים זרעי קימל כ- 30 שניות. מוסיפים פירורי לחם ומערבבים עד שהגוון שלהם מעמיק. מוסיפים שום ועשבי תיבול, מערבבים עוד 30 שניות ומורידים מהכיריים.

מטגנים את הכרוב

3

מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הכרוב 25-20 דקות על להבה בינונית או עד שהוא משחים כמו בצל מטוגן. מדי פעם מערבבים. אפשר להוסיף מעט סוכר לעידוד הקרמול.

בינתיים מכינים את האטריות

4

מבשלים אטריות ביצים בסיר עם מים רותחים לפי הוראות היצרן.

להגשה

5

מסננים את האטריות, מוסיפים לכרוב ומתבלים בפלפל שחור גרוס. מוודאים שרמת המליחות מספקת. מגישים מייד עם פירורים פריכים.