מתכון

חביתומא – פריטטה עם פירה, שום ועשבי תיבול

ספטמבר 2019
8 דירוגים
חביתומא - פריטטה עם פירה, שום ועשבי תיבול של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
חביתומא - פריטטה עם פירה, שום ועשבי תיבול של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

זו לא סתם חביתה: זו פריטטה עם מרקם אוורירי מפנק וטעמי שום וזעתר שיכולה לעמוד במרכז שולחן הבראנץ'

החביתומא היא הגרסה שלי לפריטטה. אני מכין אותה על בסיס פירה עם מחית שום וחרדל (תום זה שום בערבית), שמעניקה לפריטטה המון טעם ואווריריות, כמעט כמו של סופלה. מגישים עם קרם לבּנֶה מוקצף.
את תפוחי האדמה אפשר להכין מראש, ולקצר משמעותית את זמני ההכנה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתומא

לקרם לבנה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בשכבה עבה של מלח גס.

מכינים את התומא

2

מניחים תפוחי אדמה על המלח ואופים שעה וחצי לריכוך.

3

מצננים ומרוקנים את התוכן מהקליפות. אפשר לשמור את מצע המלח לשימושים נוספים. מורידים את טמפ' התנור ל- 180 מעלות.

4

טוחנים את תוכן תפוחי האדמה במעבד מזון עם שום, מיץ לימון, חומץ, חרדל, מלח-פלפל וכמחצית מכמות שמן הזית עד לקבלת אמולסיה אחידה. מוסיפים את יתרת שמן הזית וממשיכים לעבד עד שמתקבל פירה אחיד.

מכינים את הפריטטה

5

טורפים ביצים עם מלח בקערה. מוסיפים כוס מהתומא ומערבבים היטב. את התומא שנשאר שומרים עד 5 ימים במקרר ואוכלים כפירה.

6

מחממים מחבת ברזל שמתאימה גם לתנור וממיסים בה 2 כפות חמאה. יוצקים את תערובת הביצים ומבשלים על להבה נמוכה 2 דקות עד שהתחתית מזהיבה.

7

מעבירים את המחבת לתנור ואופים 15 דקות עד שהחביתה זהובה ומבושלת היטב.

בינתיים מכינים קצפת לבנה

8

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מקפלים פנימה יוגורט ולבנה לקבלת קרם עשיר ואוורירי ומתבלים מלח.

להגשה

9

הופכים את החביתה על קרש או צלחת ומפזרים מעט עלי זעתר. מגישים לכל סועד פרוסה מהחביתה עם תלולית קצפת.