מתכון

פרעצל גבינה וזעתר

פברואר 2021
פרצעל גבינה וזעתר של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו
פרצעל גבינה וזעתר של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו

כשטעמתי פסטו זעתר לראשונה, הצטערתי שלא חשבתי על זה בעצמי. הזעתר - חבר מושלם לבצקים - הופך כאן לבסיס של מלית עשירה בגבינות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

לפסטו זעתר

למלית

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מעבדים קמח, שמרים,מים, שמן ומלח כ־ 2 דקות במיקסר במהירות נמוכה בעזרת וו לישה עד שמתגבש בצק. מגבירים למהירות בינונית ולשים 15 דקות לבצק חלק שלא נדבק לדפנות הקערה.

2

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים אותו ל־ 6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל, מכסים את הגלילים במגבת ומשאירים למנוחה של 10 דקות.

בינתיים מכינים פסטו זעתר

3

מעבדים עלי זעתר, קשיו, פרמזן ו־ 2 כפות משמן הזית במעבד מזון למשחה גסה. מורידים את העיסה שנדבקה לדפנות מעבד המזון בעזרת מרית, מוסיפים מלח ומעבדים למשחה חלקה יותר. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים פסטו דליל יותר מוסיפים שמן זית ומעבדים עד שהוא נטמע. שומרים במקרר עד השימוש.

ממלאים, מעצבים ואופים

4

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מרדדים כל גליל בצק ליריעה מלבנית של 3* 5 ס"מ, מורחים עליה שכבה אחידה מפסטו הזעתר ומשאירים כ-1 ס"מ של שוליים חשופים. מפזרים מעל את גבינות המלית, מברישים את שולי הבצק החשופים במים, מגלגלים את היריעה לגליל הדוק, מפתלים לצורת פרעצל ומעבירים לתבנית. מרדדים, ממלאים ומגלגלים את כל 5 חלקי הבצק הנותרים באותו אופן ומעבירים לתבנית. מכסים את התבנית במגבת ומשאירים לתפיחה של 30 דקות.

מצפים

5

מחממים תנור ל-245 מעלות. מברישים את פני הפרצעלים בחמאה מומסת, זורים גבינות למעלה, מעבירים לתנור ואופים 15-10 דקות, עד שפני הפרצעלים מזהיבים.

מתוך ספרה של ליאור משיח: "Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen", ליאור משיח, הוצאת לאנצ'בוקס, 256 עמ', 39 דולר באמזון

ספרה הראשון של הקונדיטורית ליאור משיח,"Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen". צילום: מיכל רביבו
ספרה הראשון של הקונדיטורית ליאור משיח,"Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen". צילום: מיכל רביבו