מתכון

פשטידת מצות, פול וכרשה בלקנית – מינה

6 דירוגים
מינה - פשטידת מצות, פול וכרשה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
מינה - פשטידת מצות, פול וכרשה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

גרסה כשרה לפסח לפשטידה הטורקית. מורכבת משכבות של מצות שביניהן מלית של תפוחי אדמה, פול וכרשה

אפשר להכין יום מראש, ורק לחמם לפני ההגשה.

תבנית בגודל 20X15

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה בשפע מים רותחים עד ריכוך. מוציאים כוס ממי הבישול ומסננים. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה רחבה.

2

מחממים שמן זית במחבת מעל להבה בינונית. מוסיפים כרשה וממליחים מעט. מערבבים כדקה ומוסיפים פול. ממשיכים לטגן כ־10 דקות עד שהכרשה והפול מתרככים. מדי פעם מערבבים.

3

מסירים מהאש ומעבירים את הכרשה והפול לקערת תפוחי האדמה. מועכים לפירה דליל במרקם של טחינה סמיכה מוסיפים מעט ממי הבישול רק כדי להגיע למרקם הרצוי. מתבלים באגוז מוסקט ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול. לאחר שהפירה התקרר, מוסיפים ביצים לתערובת ומערבבים היטב.

4

מחממים תנור ל־170 מעלות. מרפדים תבנית בגודל 15* 20 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים קלות. מניחים מצה אחת בתבנית ומעליה כחמישית מכמות הפירה ומעל מצה נוספת. חוזרים על הפעולה עם יתר המצות והפירה. השכבה העליונה צריכה להיות פירה. עוברים עם מזלג על השכבה העליונה (יוצרים חריצים דקים) ומעבירים לתנור ל־30 דקות עד השחמה.