מתכון

צזיקי שקדים

יוני 2020
צזיקי שקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
צזיקי שקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

עשיר יותר, מעניין יותר חמצמץ פחות מהצזיקי הרגיל

הקטע הנחמד בצזיקי ביתי הוא שאפשר לשחק עם התיבול, הסמיכות והמרקם: אפשר לטחון אותו למרקם חלק בדומה לצזיקי המוכר, או לטחון את השקדים טחינה גסה, מה שייתן מרקם שונה ומפתיע.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים שקדים (או שקדים וקשיו) במי ברז בטמפרטורת החדר 6 שעות מחוץ למקרר. מסננים את השקדים מהמים ומעבירים לבלנדר, מוסיפים מים מסוננים, מלח ומיץ לימון. טוחנים 3-2 דקות למרקם חלק, אם התערובת סמיכה יותר ממרקם של יוגורט, מוסיפים מעט מים מסוננים.

2

מעבירים את קרם השקדים שהתקבל לקערה מוסיפים מלפפון, זוקיני, שמיר ונענע, מערבבים ומתקנים תיבול. מקשטים בעלי פטרוזיליה, שמיר ותפרחות נענע, מזלפים מעט שמן זית מפזרים מלח ופלפל שחור גרוס ומגישים.