מתכון

צ'יקן פיקאטה – חזה עוף עם צלפים, רוזמרין ולימון

מנה קלאסית–מודרנית–נונשלנטית בגרסה עסיסית ומרעננת

אוקטובר 2021
צ'יקן פיקאטה של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל
צ'יקן פיקאטה של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל

סקלופיני חזה עוף בחמאה עם צלפים, רוזמרין ולימון היא מנה קלאסית–מודרנית–נונשלנטית, שיכולה להיות מוגשת למרכז השולחן המשפחתי או "להתלבש" יפה על צלחות פורצלן של טרטוריה פינתית. מפתיע ומשמח לגלות "שוב" את חזה העוף הישן והמוכר בגרסה כל כך עסיסית ומרעננת. השתמשו במחבת גדולה ורחבה או עבדו בכמה סבבים לצריבה טובה של העוף. הרשו לחמאה לקבל גון מעט זהוב לפני שאתם מוסיפים את שמן הזית – כך תקבלו ארומה וגון אגוזיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרדדים חזה עוף בעזרת פטיש שניצלים לעובי של כס"מ. ממליחים ומפלפלים משני הצדדים. מקמחים ומנערים מעודפי קמח.

2

ממיסים חמאה ושמן זית במחבת כבדה על להבה גבוהה. מוסיפים שום ורוזמרין ומערבבים. מוסיפים את חזות העוף ומטגנים כ־2 דקות מכל צד עד הזהבה. מוסיפים צלפים וממשיכים לטגן עוד חצי דקה. מוסיפים מיץ ופרוסות לימון ומבשלים חצי דקה נוספת.

3

מגישים בתוך המחבת למרכז השולחן.