מתכון

צלי בקר ותפוחי אדמה שחומים

סוג של סופריטו מנתח שלם. את הטעם העמוק מקבלים מהפטריות המיובשות. משתמשים בסיר שמתאים גם לתנור

אוקטובר 2021
צלי בקר ותפוחי אדמה שחומים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)
צלי בקר ותפוחי אדמה שחומים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את הפטריות בציר או במים רותחים עם סוכר חום למשך 15 דקות.

2

חורצים את הנתח בכמה מקומות וטומנים בתוכו את שיני השום החצויות. מעסים אותו במלח ופלפל גרוס.

3

מחממים סיר גדול (שמתאים גם לתנור) עם שמן ומשחימים היטב את הנתח מכל הצדדים לאט ובלי להתייאש במשך כחצי שעה. מוציאים את הנתח ומכניסים תפוחי אדמה. משחימים אותם כמה דקות ומחזירים את הנתח.

4

מחממים תנור ל-150 מעלות.

5

יוצקים לסיר את מי השריית הפטריות (ללא משקע חולי), קוצצים את הפטריות ומפזרים אותן. מוסיפים את ראש השום החצוי. מכסים ומביאים לרתיחה.

6

מעבירים לתנור ואופים 4 שעות עד שהבשר רך מאוד ושחום.