מתכון

קבב דג ים במרק עלי גפן ושקדים

מאי 2019
2 דירוגים
קבב דג ים במרק עלי גפן ושקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
קבב דג ים במרק עלי גפן ושקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

זום הוא מרק תימני מסורתי שמבוסס על אשל ושמנת, כאן הכנתי גרסה פחות חלבית על בסיס חלב שקדים ביתי. יצא מעולה

בקיץ עדיף להפוך אותו לרוטב עשיר של קבב דגים.

מתכון לחלב שקדים ביתי 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקבב דגים

למרק

להגשה (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את קבב הדגים

1

קוצצים את הדגים עם סכין חדה. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקבב מלבד שמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר ל־20 דקות.

2

מחממים שמן זית במחבת גדולה, צרים מתערובת הקבב קציצות מוארכות ומטגנים אותן כ־5 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מכינים את המרק

3

מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים שום, פלפל חריף, פרוסות לימון וקרעי עלי גפן ומקפיצים קלות. מוסיפים חלב שקדים ומערבבים על ידי נענוע הסיר. מוסיפים מים, מלח ופלפל ומבשלים כ־5 דקות על אש בינונית. מתקנים תיבול. מוסיפים את הקבבים לסיר.

4

מגישים חם או בטמפרטורת החדר, אפשר על לחם שאור קלוי.