מתכון

קבב דג ים במרק עלי גפן ושקדים

זום הוא מרק תימני מסורתי שמבוסס על אשל ושמנת, כאן הכנתי גרסה פחות חלבית על בסיס חלב שקדים ביתי. יצא מעולה

מאי 2019
קבב דג ים במרק עלי גפן ושקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
קבב דג ים במרק עלי גפן ושקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

בקיץ עדיף להפוך אותו לרוטב עשיר של קבב דגים.

מתכון לחלב שקדים ביתי 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקבב דגים

למרק

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

מכינים את קבב הדגים

1

קוצצים את הדגים עם סכין חדה. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקבב מלבד שמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר ל־20 דקות.

2

מחממים שמן זית במחבת גדולה, צרים מתערובת הקבב קציצות מוארכות ומטגנים אותן כ־5 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מכינים את המרק

3

מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים שום, פלפל חריף, פרוסות לימון וקרעי עלי גפן ומקפיצים קלות. מוסיפים חלב שקדים ומערבבים על ידי נענוע הסיר. מוסיפים מים, מלח ופלפל ומבשלים כ־5 דקות על אש בינונית. מתקנים תיבול. מוסיפים את הקבבים לסיר.

4

מגישים חם או בטמפרטורת החדר, אפשר על לחם שאור קלוי.