מתכון

קדרת שעועית חמצמצה

אוגוסט 2019
2 דירוגים
קדרת שעועית חמצמצה של ננה שרייר. צילום: דניאל לילה
קדרת שעועית חמצמצה של ננה שרייר. צילום: דניאל לילה

את הקדרה הזאת נשים גרוזיניות היו מכינות לגבר שחזר ממסע ארוך או מקרב. היא נחשבת למאכל שמחזיר את כל האנרגיה

מניחים אותה על השולחן בתוך כיכר קטנה מרוקנת של לחם שיפון או בכלי חרס ייעודי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה שעועית עם שפע מים בסיר גדול. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ- 35 דקות לריכוך חלקי.

2

מועכים מעט את השעועית בתוך הסיר בעזרת ממעך תפוחי אדמה, כך שחלק מהתרמילים מתפרקים וחלק נותרים שלמים. אם אין ממעך, מוציאים החוצה כ- 1/3 מכמות השעועית, מועכים גס במזלג ומחזירים לסיר.

3

מוסיפים בצל ושום ומבשלים 30 דקות. מוסיפים את כל שאר החומרים ומבשלים עוד 10 דקות. מגישים חם.

4

שומרים עד 4 ימים בקופסה אטומה במקרר.