מתכון

קוגל עוף, זעפרן ומשמשים מיובשים

בתוך האטריות מתחבא עוף שלם וזהוב, שהשומן שלו מפעפע כל הלילה לתוך האטריות. אין כמו להפוך את הסיר ברוב טקס

7,223 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
קוגל עוף, זעפרן ומשמשים מיובשים. צילום: אילן נחום
קוגל עוף, זעפרן ומשמשים מיובשים. צילום: אילן נחום

בתוך האטריות מתחבא עוף שלם וזהוב, שהשומן שלו מפעפע כל הלילה לתוך האטריות. אין כמו להפוך את הסיר ברוב טקס לאורחים שאוהבים במיוחד. כדי שהטעם והצבע של הזעפרן לא ילכו לאיבוד, ויתרתי הפעם על הקרמל והסתפקתי בכוח ההדבקה של אטריות הביצים הרחבות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-110 מעלות.

2

מערבבים זעפרן עם 4 כפות מים רותחים בקערית.

3

מבשלים אטריות בשפע מי מלח רותחים עם כף שמן זית עד שהן מתרככות. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.

4

מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה נמוכה. מטגנים בצל עד הזהבה עדינה. מוסיפים לקערת האטריות ומערבבים. מוסיפים משמשים מיובשים ו-3/4 ממי הזעפרן. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

5

מושחים את העוף ביתר מי הזעפרן ומתבלים בפלפל לבן ומלח.

6

יוצקים מחצית מכמות האטריות לסיר גדול. מניחים מעל את העוף ומכסים ביתר האטריות. מהדקים מעט ומכסים ברדיד אלומיניום.

7

אופים במשך הלילה (12-7 שעות).

8

לפני ההגשה הופכים בזהירות על מגש גדול. אם רוצים, מקשטים בעוד קצת משמשים מיובשים.

באותה שיטה מכינים:
קוגל תבית עם עגבניות והל צורבים 5-4 עגבניות תמר (או 15 שרי תמר) תחת הגריל של התנור עד שהן משחירות מכל הצדדים. קוצצים ומסננים מעט. מוסיפים קורט הל ומערבבים לתוך האטריות במקום המשמשים והזעפרן. לקוגל הזה מטגנים רק שני בצלים במקום ארבעה.