מתכון

קציצות ירק עם יוגורט סלק

1 דירוגים
קציצות ירק. צילום: shutterstock
קציצות ירק. צילום: shutterstock

המתכון לקציצות ירק הוא מודולרי: אפשר להחליף את הרכב הירקות, להוסיף עשבי תיבול, לתבל בתבלינים אחרים - הכל מותר!

גרסת התנור: מקפיצים את הירקות הקשים בשמן זית כמה דקות לריכוך ומשתמשים בתפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה. אופים 15 דקות ב- 190 מעלות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקציצות

לרוטב סלק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

חולטים מנגולד או תרד בסיר עם שפע מי מלח רותחים 3 דקות. מסננים וקוצצים את העלים. את הגבעולים העבים של המנגולד זורקים או קוצצים דק-דק.

2

מערבבים את העלים החלוטים עם יתר הירקות ושום בקערה. מוסיפים עשבי תיבול, ביצים, קמח ותבלינים. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ופחוסות בקוטר 6 ס"מ.

3

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד להזהבה.

מכינים רוטב סלק ומגישים

4

מחממים מחבת עם שמן זית ומקפיצים את הסלק המגורר עם סילאן, מלח ופלפל 5-3 דקות או עד שהסלק מתרכך. מערבבים עם יוגורט ומגישים לצד הקציצות.