המרק הזה, לדוגמה, הוא פרשנות שלנו לסלט הצ’רשי הטריפוליטאי ומתובל בקימל ופפריקה מעושנת. גם הקציצות הצפון אפריקאיות השתכללו כאן והן מתובלות בהמון סוגים של עשבי תיבול.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרק דלעת:
לקציצות:
לטיגון:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים מרק דלעת:
1
מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים בצל ותימין עד שהבצל מתרכך. מוסיפים דלעת, שורש פטרוזיליה ושום ומטגנים 5 דקות נוספות.
2
מוסיפים ציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 45 דקות עד שהדלעת רכה לחלוטין.
3
מעבירים את המרק למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק. מחזירים לסיר ומתבלים במלח, פפריקה מעושנת וקימל.
מכינים את הקציצות:
4
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל כ 5 דקות עד שקיפות.
5
טוחנים את הבצל עם יתר חומרי הקציצות במטחנת בשר בעלת חורים בינוניים (או קוצצים דק ידנית). מתקנים תיבול. אם מכינים מראש, שומרים במקרר עד כמה שעות.
לפני ההגשה מטגנים את הקציצות:
6
יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג-פונג ומשטחים מעט.
7
מחממים מעט שמן זית במחבת על להבה בינונית ומטגנים את הקציצות בסבבים עד השחמה משני הצדדים. אם לא מגישים מייד מעבירים את הקציצות לתנור בחום של 150 מעלות, כדי שיישארו חמות להגשה.
מרכיבים את המנה:
8
יוצקים את המרק לקערות ומניחים בכל קערה 2 קציצות. מפזרים עלי כוסברה ונענע קצוצים דק.