החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים כרובית במים רותחים 10-7 דקות עד לריכוך קל. מסננים, מעבירים למעבד מזון, מוסיפים שן שום וטוחנים בפולסים קצרים לפירורים גסים (מעין קוסקוס כרובית).
2
חולטים תרד במים רותחים למשך דקה עד לריכוך, סוחטים היטב וקוצצים דק. אם משתמשים בתרד קפוא, אין צורך לחלוט את התרד, רק לסחוט אותו היטב.
3
שמים בשר הודו ופרגית בקערת ערבוב ומוסיפים את פתיתי הכרובית, התרד הקצוץ, שומשום, ביצה, פירורי לחם, תבלינים ו-1/2 כף שמן זית ומערבבים את המסה היטב. נותנים לה לנוח רבע שעה.
4
במחבת מחממים 3 כפות שמן זית, משמנים קלות את הידיים ויוצרים קציצות שטוחות. כשהמחבת חמה (לא רותחת) מניחים בה את הקציצות במעגל, עם כיוון השעון (כדי לדעת איפה התחלנו ואיזה קציצה צריך להפוך ראשונה). כשהקציצות מתחילות לשנות את צבען הופכים אותן על צדן השני ומטגנים דקה נוספת. מכסים את הסיר (כדי לכלוא את האדים בפנים - זה ישמור על מרקם אוורירי ועסיסיות) ומבשלים כ-8 דקות. מוציאים את הקציצות לצלחת.
5
משמנים שוב את המחבת ב-3 כפות שמן זית ומטגנים בה קציצות נוספות עד שמסתיימת המסה.