מתכון

קציצות פראסה ודגים עם סלסה עגבניות

אוגוסט 2020
קציצות פראסה ודגים עם סלסה עגבניות של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: Shutterstock
קציצות פראסה ודגים עם סלסה עגבניות של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: Shutterstock

בקציצות הפראסה המסורתיות יש בשר טחון; כאן החלפתי אותו בדג והוספתי קליפת לימון. קיבלתי קציצות עסיסיות וטעימות מאוד

חשוב לסחוט את הכרשה היטב — זה מה שיקבע את המרקם והאיכות של הקציצות. אפשר לאכול אותן גם בטמפרטורת החדר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלסה עגבניות, צ'ילי ולימון

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

חוצים את גבעולי הכרשה לאורכם, שוטפים היטב וחותכים למקטעים באורך 5 ס"מ. מבשלים במי מלח רותחים רבע שעה. שוטפים במים קרים לעצירת הבישול, סוחטים ומייבשים היטב.

2

טוחנים את הכרשה הסחוטה במטחנת בשר או במעבד מזון בפולסים עד שמתקבלים פירורים דקים.

3

מוסיפים דג טחון, ביצים, קליפת לימון, קמח מצה, קימל, מלח ופלפל לבן ולשים בידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה להתייצבות התערובת.

4

מחממים מחבת עם שמן חצי עמוק על להבה בינונית-גבוהה. יוצרים קציצה פחוסה לניסיון ומטגנים 3-2 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ובודקים את המרקם והטעם. במידת הצורך משפרים תיבול ו/או מוסיפים קמח או ביצה לייצוב התערובת. מטגנים את שאר הקציצות.

מכינים את הסלסה ומגישים

5

מערבבים את חומרי הסלסה ומגישים בקערית לטבילה לצד הקציצות החמות או הקרות.