חשוב לסחוט את הכרשה היטב — זה מה שיקבע את המרקם והאיכות של הקציצות. אפשר לאכול אותן גם בטמפרטורת החדר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלסה עגבניות, צ'ילי ולימון
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות
1
חוצים את גבעולי הכרשה לאורכם, שוטפים היטב וחותכים למקטעים באורך 5 ס"מ. מבשלים במי מלח רותחים רבע שעה. שוטפים במים קרים לעצירת הבישול, סוחטים ומייבשים היטב.
2
טוחנים את הכרשה הסחוטה במטחנת בשר או במעבד מזון בפולסים עד שמתקבלים פירורים דקים.
3
מוסיפים דג טחון, ביצים, קליפת לימון, קמח מצה, קימל, מלח ופלפל לבן ולשים בידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה להתייצבות התערובת.
4
מחממים מחבת עם שמן חצי עמוק על להבה בינונית-גבוהה. יוצרים קציצה פחוסה לניסיון ומטגנים 3-2 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ובודקים את המרקם והטעם. במידת הצורך משפרים תיבול ו/או מוסיפים קמח או ביצה לייצוב התערובת. מטגנים את שאר הקציצות.
מכינים את הסלסה ומגישים
5
מערבבים את חומרי הסלסה ומגישים בקערית לטבילה לצד הקציצות החמות או הקרות.