מתכון

קציצות קישואים, נענע וחלומי

קישואים ונענע הם שילוב מצוין, אלא שהנענע עשויה להיות שתלטנית. כדאי לבחור בנענע עדינת טעם ולטעום תוך כדי הכנה

קציצות קישואים, נענע וחלומי של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
קציצות קישואים, נענע וחלומי של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

חשוב מאוד לסחוט את הקישואים והבצלים כדי שהקציצות לא יתפרקו. כדאי לטגן קציצה בודדת לניסיון – אם היא מתפרקת או המרקם לא מספיק מוצק מוסיפים עוד כף פירורי לחם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

סוחטים היטב את הקישואים והבצלים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים למעט הנענע ומערבבים היטב. מוסיפים מחצית מכמות הנענע, מערבבים וטועמים - מוסיפים נענע, מלח ופלפל לפי הצורך (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות שבמתכון). יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג.

2

מחממים שמן זית במחבת רחבה. מטגנים את הקציצות 3 דקות, הופכים, מכסים את המחבת ומטגנים עוד 3 דקות. אם מטגנים במחזורים מוסיפים כף שמן למחבת לפני הוספת קציצות חדשות.