מתכון

קראנץ שמרים כרוך עם ארטישוקים ופקורינו

נובמבר 2019
2 דירוגים
קראנץ שמרים כרוך עם ארטישוקים ופקורינו. צילום: דניאל לילה
קראנץ שמרים כרוך עם ארטישוקים ופקורינו. צילום: דניאל לילה

את הקראנץ הזה מכינים מבצק שמרים כרוך, עם קיפולי חמאה והכל, אבל אם יש מאפה ששווה את המאמץ - הרי הוא לפניכם

זאת העונה של הארטישוקים! אז בבקשה בלי קפואים ובלי משומרים. הקילוף והניקוי לא כאלה מסובכים, ואי אפשר בכלל להשוות את הטעם.עניין הבצק הכרוך עדיין מלחיץ אתכם? לכו על בצק שמרים רגיל.

עוגה מלבנית בגודל 25×30 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

להברשה וציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמרים, מפוררים אותם בעזרת האצבעות ומערבבים היטב. מוסיפים סוכר, ביצים ושמנת חמוצה ולשים עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה שני סוגי שמן עד שהם נטמעים. מוסיפים מלח ולשים עוד 8 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק גמיש ונעים למגע.

2

מכסים ומעבירים למקרר ל-3 שעות ואפשר גם למשך הלילה.

מבשלים את הארטישוקים בשמן

3

שמים שני סוגי ארטישוק בסיר ומכסים בשמן זית עד גובה הארטישוקים ועוד 1 ס"מ מעליהם. מבשלים על להבה נמוכה כ- 30 דקות או עד שהארטישוקים חצי רכים. מצננים לטמפ' החדר,

ממלאים, מעצבים, מתפיחים ואופים

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מפזרים במרכז המלבן את הארטישוקים וגבינה ועליהם זרעי כוסברה, אורגנו, מלח ופלפל.

5

מקפלים את השוליים הארוכים של המלבן לכיוון מרכז המלבן ומעל המלית. מקפלים את השוליים הקצרים למרכז המלבן ליצירת צורת כיס ריבועית. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6

מברישים את חלקה העליון של העוגה בחלמון, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי להכפלת הנפח.

7

מחממים תנור ל-180 מעלות.

8

מורחים שוב את חלקה העליון של העוגה בחלמון מדולל בחלב. מפזרים פקורינו ואורגנו.

9

אופים 35-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה בצורה יפה ואפויה גם בחלקה הפנימי.